Despre Singapura

Mireille Cattery
felisa de Singapura
Asa cum ne indica si numele, Singapura este originara din Singapore, ea fiind o pisica obisnuita pe strazile insulei din sud-estul asiatic. Aceasta rasa a fost remarcata si importata in Statele Unite prin anii ’70. Acum ea reprezinta o rasa foarte indragita datorita aspectului si temperamentului sau, dar numarul exemplarelor disponibile este inca scazut.
Singapura este o pisica de talie mica, una din cele mai mici din lume. Greutatea medie este la femele de 2-3 kg si la masculi de 4-5 kg. In ciuda aspectului delicat, pisicile din aceasta rasa sunt foarte puternice, au forta si o musculatura foarte bine dezvoltata. Trasaturile specifice acestei rase sunt ochii foarte mari, migdalati, urechile mari si late, precum si blana foarte scurta si fina, de o nuanta intensa de brun, pe un fond de culoarea fildesului.

Pisicile din aceasta rasa se ingrijesc foarte usor,

Ca temperament, Singapura este o pisica extraordinar de prietenoasa, care iubeste foarte mult oamenii si care prezinta o compatibilitate ridicata cu copiii, cu alte pisici sau cu alte animale de companie. Adora sa stea cat mai mult in preajma oamenilor, sa se implice in toate activitatile acestora si sa fie mereu in centrul atentiei. Locul lor preferat este pe umarul stapanului sau pe mobila cea mai inalta din incapere, astfel incat sa poata privi in jur de la inaltime. Desi sunt jucause si foarte curioase, ele nu vor face stricaciuni in casa, fiind foarte potrivite pentru viata in apartament.